ASWO – med et ambitiøst og miljøbevidst mål 

 

Hos ASWO siger vi det gerne højt. Vi vil gøre en forskel for miljøet. 

Siden ASWO leverede den første reservedel i 1996, har vi bidraget til grønnere udvikling ved længere levetid for elektronik. Vi har spillet en vigtig rolle for, at mange millioner elektroniske apparater er blevet repareret i stedet for at blive udskiftet med nyt og skrottet. Reparationer forlængede apparaternes levetid med op til flere år. Brugerne var glade, ASWO var glade, og miljøet undgik unødig belastning. Nu tager vi skridtet videre.

Hos ASWO vil vi nemlig være med til at sætte standarden for, hvordan vores branche kan agere ansvarligt i forhold til miljøet og medvirke til en fremtid med grønnere elektronik.

Reservedele for mere bæredygtighed

Der skabes årligt ca. 50 millioner tons elektronisk affald, og dette tal er stærkt stigende. Europa står for ca. 35% af den elektroniske skrot, og hver indbygger for små 17 kilo. Oveni dette tal kommer endvidere skrot og forbruget forbundet med produktion og transport af nye apparater.

Yngre generationer er heldigvis blevet mere opmærksomme på nødvendigheden af at sikre et mere miljøbevidst og bæredygtigt forbrug af elektroniske apparater. Med oplysning samt let tilgængelighed til reservedele kan et produkt ofte med fordel repareres flere gange, inden det til sidst har udtjent sine dage og sendes til genbrug. 

Mange dele kan man som miljøbevidst forbrugerer selv skifte. En køkkenmaskine behøver ikke udskiftes med en helt ny, blot fordi plastikskålen er slidt op, slangen på støvsugeren kan med fordel udskiftes, således at støvsugeren kan køre mange år igen. Mælkehylden til køleskabet og glaskanden til kaffemaskinen er blot et enkelt klik væk, ligesom en ny strømforsyning eller et batteri til den bærbare pc kan leveres inden for få dage. ASWO leverer alle disse reservedele og mange, mange andre til den lokale forhandler på daglig basis.

Når reparationen af et apparat kræver en tekniker, leverer ASWO dele til samtlige teknikere i landet, og en reparation kan ofte gennemføres inden for ganske få dage.

 

Klimaneutral


17

Hver indbygger for små 17 kilo

35

Europa står for ca. 35% af den elektroniske skrot

50.000.000

Der skabes årligt ca. 50 millioner tons elektronisk affald

Vi tager hele tiden små og store skridt og kommer hurtigt fremad

ASWO har valgt frisk postevand fra vandhanen i stedet for at indkøbe store mængder vand på flaske.

water-glass-2

Vores kantine har igennem en relativt kort periode nedbragt madspildet med 45%.

restaurant-eating-set

Al vor belysning er udskiftet med LED.

light-bulb-eco

I ASWO’s logistikcenter bruger vi udelukkende grøn elektricitet leveret fra uafhængige, vedvarende energikilder.

light-bulb-eco

Taget på den første af vores lagerbygninger er forvandlet til et grønt område.

gauge-dashboard-1

Alle vores emballager er produceret af ublegede materialer, således at de uden videre kan genbruges.

recycling-sign

keyboard_arrow_up